Tensiunile din Strâmtoarea Ormuz | Oficial iranian: Toţi membrii echipajului petrolierului britanic capturat sunt în siguranţă | VIDEO

Directorul Autorităţii portuare şi maritime din provincia iraniană Hormuzgan, Allahmorad Afifipour, a declarat pentru un post iranian de televiziune că membrii echipajului de la bordul petrolierului britanic capturat de autorităţile iraniene sunt în siguranţă, potrivit Reuters.

1891 afișări
Imaginea articolului Tensiunile din Strâmtoarea Ormuz | Oficial iranian: Toţi membrii echipajului petrolierului britanic capturat sunt în siguranţă | VIDEO

Tensiunile din Strâmtoarea Ormuz | Oficial iranian: Cei 23 de membri ai echipajului petrolierului britanic capturat sunt în siguranţă

„Toţi cei 23 de membri ai echipajului sunt în siguranţă, sunt sănătoşi şi se află în portul Bandar Abbas”, a declarat acesta.

Între timp, compania suedeză Stena Bulk, care deţine nava, a anunţat că pregăteşte o solicitare oficială către autorităţile iraniene pentru ca reprezentanţii săi să poată să ia legătura cu membrii echipajului. Persoanele aflate la bordul petrolierului provin din India, Letonia, Filipine şi Rusia.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Ormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.

Autorităţile britanice au transmis că nu au reuşit să intre în contact cu nava Stena Impero, care „se îndreaptă în nord, spre Iran” şi are 23 de persoane la bord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici