Tentativă de asasinare a reginei Elisabeta a II-a. Un tânăr cu o arbaletă a pătruns în Castelul Windsor

Un bărbat înarmat cu o arbaletă care a fost arestat după ce a încercat să pătrundă în Castelul Windsor, unde regina Elisabeta sărbătoreşte Crăciunul, este reţinut în temeiul Legii privind sănătatea mintală, a anunţat duminică poliţia din Londra.

22744 afișări
Imaginea articolului Tentativă de asasinare a reginei Elisabeta a II-a. Un tânăr cu o arbaletă a pătruns în Castelul Windsor

Poliţia a spus că tânărul de 19 ani din Southampton, în sudul Angliei, a fost oprit la câteva clipe după ce a intrat pe terenul castelului în dimineaţa de Crăciun şi nu a pătruns în nicio clădire. “Bărbatul a fost arestat şi a fost supus unei evaluări de sănătate mintală, de atunci a fost reţinut în temeiul Legii privind sănătatea mintală şi rămâne în grija cadrelor medicale” a spus poliţia. “În urma percheziţiei bărbatului, a fost recuperată o arbaletă” a mai declarat poliţia, citată de Reuters.

Adolescenul arestat a folosit o frânghie pentru a escalada un gard metalic, potrivit presei britanice. Tânărul postase un clip la 24 de minute înainte să fie reţinut în care a spus: “Merg să ucid regina”. El se afla la 500 de metri de dormitorul reginei când a fost prins.

Încălcările securităţii reşedinţei regale sunt rare. Cea mai gravă din timpul domniei Elisabetei a II-a s-a întâmplat în 1982, când un intrus s-a căţărat pe un perete pentru a intra în Palatul Buckingham, casa reginei din Londra, şi a fost aproape de camera în care regina dormea.

Regina Elisabeta, care a petrecut o mare parte a pandemiei de Covid-19 la Castelul Windsor, petrece sărbătorile de iarnă acolo alături de fiul ei, Prinţul Charles, şi soţia lui, Camila, dar şi alte rude apropiate. Regina nu a făcut nicio apariţie publică sâmbătă. Într-un mesaj de Crăciun către naţiune înregistrat anterior, ea a vorbit despre pierderea soţului ei, Prinţul Philip, care a murit în aprilie la vârsta de 99 de ani. Cuplul a fost căsătorit timp de 73 de ani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici