Tentativă de deturnare a unui avion, dejucată în Rusia

O tentativă de deturnare a unui avion care venea din Caucaz a fost dejucată joi la aeroportul Domodedovo din Moscova, a anunţat o reprezentantă a aeroportului, citată de agenţiile ruse de presă.

29 afișări
Imaginea articolului Tentativă de deturnare a unui avion, dejucată în Rusia

Tentativă de deturnare a unui avion, dejucată în Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unul dintre pasagerii avionului care efectua cursa Mineralnie Vodi (sud)-Moscova "a prezentat cerinţe echipajului", a declarat o purtătoare de cuvânt a aeroportului, citată de RIA Novosti.

"După aterizare, avionul a fost dus la distanţă şi eliberat, datorită acţiunilor coordonate ale serviciilor aeroportuare, poliţiei şi FSB (serviciile speciale)", a adăugat ea.

"Toţi pasagerii au fost eliberaţi, nu există victime", a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al Departamentului poliţiei transporturilor, citat de Itar-Tass.

"S-a stabilit că bărbatul care a preluat controlul avionului este un locuitor din Mineralnie Vodi, născut în 1970", conform aceleiaşi surse.

Potrivit agenţiei RIA Novosti, care citează poliţia, piratul a deţinut controlul asupra avionului timp de două ore după aterizare. El a cerut să se întâlnească cu reprezentanţi ai forţelor de ordine şi ai presei.

Unul dintre pasageri s-a simţit rău şi răpitorul a autorizat medicii să urce la bord.

"Aceştia erau agenţi deghizaţi în medici, care l-au neutralizat pe infractor", potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, citat de agenţia Itar-Tass.

Aceste informaţii nu au fost deocamdată confirmate oficial de poliţie şi de aeroport.

Caucazul rus rămâne foarte instabil după două războaie succesive duse de forţele ruse împotriva separatiştilor din Cecenia. Atacurile şi atentatele sunt frecvente în această regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici