Terorişti din grupul Stat Islamic au ocupat aeroportul din oraşul libian Sirt

Militanţi din cadrul reţelei teroriste Stat Islamic au ocupat, vineri, aeroportul din oraşul Sirt, situat în nordul Libiei, informează BBC News online.

1021 afișări
Imaginea articolului Terorişti din grupul Stat Islamic au ocupat aeroportul din oraşul libian Sirt

Terorişti din grupul Stat Islamic au ocupat aeroportul din oraşul libian Sirt (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Informaţia a fost confirmată de miliţii islamiste prezente în oraşul situat pe litoralul libian.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a ocupat săptămâna trecută jumătate din oraşul Sirt, locul de naştere al fostului dictator libian Muammar Kadhafi.

Organizaţia teroristă a anunţat şi ocuparea unui mare apeduct din aceeaşi regiune, după lupte cu Batalionul 166 al armatei libiene.

Libia este în anarhie după înlăturarea regimului Muammar Kadhafi, în anul 2011. Partea de est a ţării - inclusiv oraşele Adjabiya şi Benghazi - se află sub controlul Administraţiei recunoscute de comunitatea internaţională. Periferia oraşului Benghazi, cartiere ale oraşului Sirt, oraşele Nofilia şi Derna, situate în nordul ţării, sunt ocupate de reţeaua teroristă Stat Islamic. Partea de vest a ţării este sub controlul unor miliţii islamiste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici