Teroriştii caută noi tactici de atac: scorpioni, păianjeni, viespi sau şerpi în avioane

Un ucenic terorist a sugerat o nouă tactică pentru a genera panică, şi anume introducerea de scorpioni într-un avion de linie, la câteva zile după apelul lansat de numărul doi din al-Qaida, pentru organizarea de noi atacuri împotriva Occidentului.

203 afișări
Imaginea articolului Teroriştii caută noi tactici de atac: scorpioni, păianjeni, viespi sau şerpi în avioane

Teroriştii caută noi tactici de atac: scorpioni, păianjeni, viespi sau şerpi în avioane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un mesaj postat pe forumul unui site islamist, un bărbat care se identifică drept Abu Yaqeen al-Askeri scrie: "ceea ce trebuie este un număr mare de scorpioni", potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.

Scorpionii ar fi introduşi într-un "zbor-ţintă", într-un "container de plastic sau într-o sticlă sau o geantă mică" şi ar trece de detectoarele de metale şi explozivi.

După ce decolează avionul, containerul cu scorpioni ar fi deschis, făcând din acest zbor un "infern", continuă Abu Yaqeen al-Askeri, încheindu-şi mesajul cu "hahaha".

În alte mesaje se sugerează de asemenea introducerea de păianjeni, viespi sau şerpi, ca într-un film de groază, în sistemul de ventilaţie care duce către cabină.

"Ar fi mai bine, ar ajunge la piloţi. Dar aţi fi şi voi înţepaţi", scrie un internaut care se semnează Abdullah al-Anbari.

Acelaşi bărbat are altă idee: "Iei un lansator de grenade, te duci într-un munte sau o pădure din apropierea unui aeroport şi vizezi primul avion occidental care trece", spune el.

"Pentru că de fapt, fratele meu, povestea asta cu înţepătura mă cam perturbă", mărturiseşte el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici