Tesla închide subiectul maşinilor „spion” din China. „Sistemul video a maşinilor nu este activ în afara Americii de Nord”

  • China a interzis în martie, din motive de securitate, accesul maşinilor Tesla în unităţile sale militare
  • Producătorul american de autovehicule a declarat că sistemul video nu poate fi activat în afara Americii de Nord
  • Tesla a vândut, anul trecut, în China 147.445 de vehicule, 30% din totalul său global.
384 afișări
Imaginea articolului Tesla închide subiectul maşinilor „spion” din China. „Sistemul video a maşinilor nu este activ în afara Americii de Nord”

FOTO: Maşini Tesla într-o parcare auto din Hangzhou, China/Sursa: Profimedia

Camerele video din maşinile Tesla nu sunt activate în afara Americii de Nord, a declarat miercuri producătorul american de autovehicule, pe pagina sa chineză de socializare, în încercarea de a atenua preocupările de securitate pe cea mai mare piaţă auto din lume.

Producătorul american de autovehicule se confruntă cu un control în China, unde armata a interzis în luna martie accesul maşinilor Tesla în bazele sale militare, invocând măsuri de securitate cu privire la camerele video ale acestora, informează Reuters.

„Chiar şi în Statele Unite, proprietarii de maşini pot alege în mod liber dacă să vor să activeze utilizarea acestuia (sistemul camerei). Tesla este echipat cu un sistem de securitate de vârf la nivel mondial pentru a asigura protecţia confidenţialităţii utilizatorilor ", a scris producătorul de maşini electrice pe Weibo, site-ul chinez de socializare asemănător Twitter-ului.

La puţin timp după apariţia informaţiei privind interdicţia, în cadrul unei întâlniri virtuale desfăşurate la Beijing, fondatorul Tesla, Elon Musk, a subliniat motivaţiile companiei pentru protejarea confidenţialităţii utilizatorilor.

Articol scris de Cristina Iacob

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tesla,
china

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici