Testele arată rezultatele greşite! Studiul trimis la Casa Albă care a provocat panică

Un comitet ştiinţific de top din Statele Unite a trimis o scrisoare la Casa Albă, conform căreia testele actuale pentru infecţia cu noul coronaviurs şi pentru imunitate post-recuperare sunt imperfecte.

1998 afișări
Imaginea articolului Testele arată rezultatele greşite! Studiul trimis la Casa Albă care a provocat panică

Testele arată rezultatele greşite! Studiul trimis la Casa Albă care a provocat panică

 

Potrivit CNN, un comitet al Academiei Naţionale de Ştiinţe a trimis miercuri o scrisoare la Casa Albă, explicând că testul pentru noul coronavirus dă rezultatele greşite uneori. Un studiu efectuat de cercetători pe 56 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19 a arătat că testul care depistează infecţia a oferit rezultatele greşite la 16 persoane.
 
De asemenea, în documentul trimis la Casa Albă soluţia ar fi ca noile teste să fie bazate pe tehnologia CRISPR, care ar ajuta să arate cu mai multă exactitudine rezultatele, însă aceste teste nu sunt disponibile în prezent pentru testarea pacienţilor. În continuare există incertitudinea dacă oamenii dezvoltă imunitate după recuperarea de la coronavirus.

Într-un document separat, oamenii de ştiinţă au spus că, chiar dacă cineva dezvoltă anticorpi împotriva coronavirusului, nu este clar cât timp vor fi imuni sau dacă vor fi imuni deloc. Testele de anticorpi, care ajută la stabiliarea stadiului în care o persoană şi-a revenit şi poate reveni la serviciu, sunt adesea de proastă calitate.
 
„Rezultatele testelor de anticorpi sunt suspecte până la efectuarea controalelor riguroase şi a caracteristicilor de performanţă descrise, deoarece metodele de detectare a anticorpilor pot varia considerabil, iar cele mai multe până acum nu au descris controale bine standardizate”, au scris oamenii de ştiinţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici