TGV-urile din Germania nu sunt proiectate pentru temperaturi mai mari de 32 de grade

Trenurile de mare viteză din Germania nu sunt proiectate să suporte temperaturi mai mari de 32 de grade Celsius, relatează presa germană după ce defectarea sistemelor de climatizare a declanşat o serie de polemici.

102 afișări
Imaginea articolului TGV-urile din Germania nu sunt proiectate pentru temperaturi mai mari de 32 de grade

TGV-urile din Germania nu sunt proiectate pentru temperaturi mai mari de 32 de grade (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ziarul regional Hannoversche Allgemeine redă conţinutul unei scrisori a preşedintelui Agenţiei Căilor Ferate adresată companiei publice Deutsche Bahn.

În această scrisoare, Gerald Hörster îşi exprimă indignarea în legătură cu răspunsul oferit de companie privind defectarea sistemelor de climatizare. Se pare că Deutsche Bahn recunoaşte că peste temperaturi de 32 de grade Celsius, funcţionarea sistemului de aer condiţionat nu mai este garantată.

Publicaţia Bild a intrat în posesia unui document intern trimis de conducerea Deutsche Bahn mecanicilor de tren, iar documentul confirmă ipoteza.

Până acum, Deutsche Bahn comunicase că defecţiunile sistemelor de climatizare sunt incidente izolate. Constructorul german de trenuri Siemens respinge orice responsabilitate în acest caz, subliniind că Deutsche Bahn a neglijat întreţinerea trenurilor.

"Când cumperi o maşină şi o foloseşti permanent zece ani, nu trebuie să te mire dacă apar probleme", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Siemens.

Defecţiunile la sistemele de climatizare din trenuri s-au multiplicat în ultimele zile în Germania, în condiţiile în care temperaturile exterioare sunt foarte ridicate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici