Thailanda confirmă primul caz de transmitere a virusului A/H1N1 de la om la porc

Thailanda a anunţat joi că a identificat primul caz de transmitere a virusului gripal A/H1N1 de la om la porc într-o provincie din centrul ţării.

13 afișări
Imaginea articolului Thailanda confirmă primul caz de transmitere a virusului A/H1N1 de la om la porc

Thailanda confirmă primul caz de transmitere a virusului A/H1N1 de la om la porc (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Agriculturii, Thira Wongsamut, a declarat că un singur porc dintr-un eşantion de 80 testaţi la o fermă a universităţii din Sara Buri a fost testat pozitiv cu virusul A/H1N1.

Carantina a fost decretată pe o rază de cinci kilometri în jurul fermei, a adăugat el, precizând că vor fi efectuate controale timp de trei zile.

Secretarul permanent al Ministerului, Yukol Limlamthong, a adăugat că niciunul dintre cei 132 de angajaţi ai universităţii nu au fost testaţi pozitiv şi nu a putut afirma dacă virusul a fost transmis de un student.

"Dar rezultatele analizelor arată că porcul a contractat virusul de la om", a precizat el, adăugând că nu există pericole în consumarea cărnii de porc.

De la începutul epidemiei, autorităţile thailandeze au testat 26.000 de porci. Circa 30.000 de cazuri umane au fost depistate, dintre care 190 au murit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici