Thailanda descurajează reducerile în turism şi se orientează către turiştii bogaţi

Autorităţile din Thailanda anunţă o modificare a strategiei în turism prin descurajarea reducerilor şi prin atragerea turiştilor bogaţi, potrivit Reuters.

388 afișări
Imaginea articolului Thailanda descurajează reducerile în turism şi se orientează către turiştii bogaţi

Thailanda descurajează reducerile în turism şi se orientează către turiştii bogaţi

Hotelurile, întreprinderile şi spitalele private din Thailanda ar trebui să se abţină de la oferirea de reduceri mari pentru a atrage turiştii şi să se concentreze în schimb pe creşterea valorii ţării ca destinaţie turistică premium, au declarat luni reprezentanţii guvernului.

Thailanda a primit aproximativ 2 milioane de vizitatori străini în primele şase luni ale acestui an, o revigorare constantă după ce industria sa turistică aproape s-a prăbuşit din cauza pandemiei.

„Nu putem lăsa oamenii să vină în Thailanda pentru că este ieftin", a declarat vicepremierul Anutin Charnvirakul, în cadrul unui eveniment organizat la principalul aeroport internaţional din Bangkok pentru a promova turismul.

Anutin a comparat abordarea sa cu cea a brandului de modă de lux Louis Vuitton.

„Păstraţi-vă poziţia. Vindeţi premium. Cu cât mai scump, cu atât mai mulţi clienţi. Altfel, Louis Vuitton nu ar mai avea vânzări", a spus el.

Una dintre cele mai populare destinaţii de călătorie din Asia, Thailanda a atins un record de aproape 40 de milioane de vizitatori în 2019, înainte de pandemie. Aceştia au cheltuit peste 53 de miliarde de dolari, echivalentul a 11% din produsul intern brut.

Sosirile s-au prăbuşit la 6,7 milioane în anul următor şi până la 428.000 în 2021.

Se preconizează că în 2022 vor fi 10 milioane de turişti străini.

La începutul acestui an, Thailanda a lansat un program de vize pe termen lung pentru străinii bogaţi şi lucrătorii calificaţi, menţinându-şi planul de a atrage vizitatori cu cheltuieli ridicate, în ciuda pierderilor majore de locuri de muncă şi de afaceri în timpul pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici