The Lancet: Eforturile umanitare în Haiti, marcate de tacticile corporatiste ale marilor agenţii - VIDEO

Agenţiile umanitare prezente în Haiti după cutremurul din 12 ianuarie folosesc tactici corporatiste "dezgustătoare", concurând pentru a atrage fonduri, într-un efort haotic de ajutorare a populaţiei, afirmă publicaţia medicală The Lancet, citată de Financial Times.

22 afișări
Imaginea articolului The Lancet: Eforturile umanitare în Haiti, marcate de tacticile corporatiste ale marilor agenţii - VIDEO

The Lancet: Eforturile umanitare în Haiti, marcate de tacticile corporatiste ale marilor agenţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

The Lancet afirmă că situaţia din Haiti rămâne "haotică, devastatoare şi lipsită de coordonare" şi acuză agenţiile umanitare că se implică într-o concurenţă inutilă pentru obţinerea de fonduri.

În Haiti acţionează peste 500 de agenţii umanitare, iar la Port-au-Prince aterizează zilnic câte 150 de avioane, care aduc provizii ce se acumulează în hangarele şi în apropierea aeroportului.

"Contaminate de politici de forţă interne şi caracteristici dezgustătoare văzute în multe mari corporaţii, marile agenţii pot fi obsedate de strângerea de bani prin propriile apeluri", scrie The Lancet.

Reprezentanţii din Haiti ai agenţiilor umanitare dezmint însă categoric orice sugestie privind rivalitatea dintre acestea.

Conform ultimului bilanţ prezentat de autorităţi, cutremurul din Haiti, produs la 12 ianuarie, s-a soldat cu moartea a peste 112.000 de persoane şi rănirea altor cel puţin 190.000.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici