The New York Times: Donald Trump a înregistrat pierderi de peste 1 miliard de dolari în perioada 1985-1994

Afacerile lui Donald Trump au înregistrat pierderi de peste 1 miliard de dolari în perioada 1985-1994, astfel că în opt din cei 10 ani, Trump nu a plătit impozit pe venit, potrivit unor documente fiscale obţinute de cotidianul The New York Times, relatează agenţia de ştiri The Associated Press.

1872 afișări
Imaginea articolului The New York Times: Donald Trump a înregistrat pierderi de peste 1 miliard de dolari în perioada 1985-1994

The New York Times: Donald Trump a înregistrat pierderi de peste 1 miliard de dolari în perioada 1985-1994

În anul 1985, afacerile lui Trump au raportat pierderi de 41,1 milioane de dolari, iar pentru întreaga perioadă de 10 ani valoarea pierderilor s-a ridicat la 1,17 miliarde de dolari.

După compararea informaţiilor fiscale ale lui Trump cu ale altor oameni de afaceri cu venituri mari, The Times a concluzionat că Trump "pare să fi pierdut mai mulţi bani decât aproape orice alt contribuabil individual" din SUA.

Potrivit cotidianului, ca urmare a pierderilor raportate, Donald Trump nu a plătit impozit pe venit pentru opt din cei 10 ani.

O comisie din Camera Reprezentanţilor de la Washington a solicitat recent autorităţilor americane să prezinte fişele fiscale despre Trump şi afacerile sale pentru perioada 2013-2018.

Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei, a refuzat să aprobe îndeplinirea solicitării congresmenilor, spunând că solicitarea "nu are un scop legislativ legitim". Democraţii au semnalat că ar putea contesta în instanţă decizia lui Mnuchin.

Donald Trump este primul preşedinte american după scandalul Watergate care refuză să facă publice fişele sale fiscale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici