The Sun: Theresa May vrea să demisioneze în vară din funcţia de premier pentru a preîntâmpina posibilitatea ca Boris Johnson să preia şefia Guvernului de la Londra

Premierul britanic Theresa May intenţionează să demisioneze în această vară, la scurt timp după Brexit, vrând să influenţeze procesul de alegere a persoanei care o va succeda la şefia Guvernului de la Londra, potrivit unor surse guvernamentale, citate de cotidianul The Sun.

3478 afișări
Imaginea articolului The Sun: Theresa May vrea să demisioneze în vară din funcţia de premier pentru a preîntâmpina posibilitatea ca Boris Johnson să preia şefia Guvernului de la Londra

The Sun: Theresa May vrea să demisioneze în vară din funcţia de premier pentru a preîntâmpina posibilitatea ca Boris Johnson să preia şefia Guvernului de la Londra

Potrivit surselor menţionate mai sus, planul Theresei May ar avea drept scop să preîntâmpine preluarea şefei Guvernului de la Londra de către principalul ei rival, Boris Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale de rang înalt, Liam Fox, ministrul Comerţului şi un apropiat al Theresi May "este convins că ea va renunţa în această vară. Afirmă că tot ce i-a spus prim-ministrul sugerează asta".

"Este hotărâtă să se asigure că persoana potrivită o va succeda, dar nu va avea nici un cuvânt de spus dacă se ajunge faza forţării să demisioneze", a completat sursa citată.

De asemenea, Greg Clark, ministrul pentru Mediul de Afaceri, le-a spus prietenilor săi că se aşteaptă ca premierul Theresa May să se retragă în mod voluntar în cursul acestui an.

Se crede că Theresa May vrea să renunţe la putere la scurt timp după Brexit, cât va fi într-o poziţie relativ solidă, pentru a putea avea un cuvânt de spus în ceea ce priveşte alegerea viitorului lider al conservatorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici