The Sunday Times: Prinţul Charles a primit o donaţie de 1 milion de lire sterline de la rudele lui Osama bin Laden

Prinţul Charles a primit o donaţie de 1 milion de lire sterline pentru organizaţia sa de caritate de la rudele lui Osama bin Laden, potrivit unui raport.

5202 afișări
Imaginea articolului The Sunday Times: Prinţul Charles a primit o donaţie de 1 milion de lire sterline de la rudele lui Osama bin Laden

The Sunday Times: Prinţul Charles a primit o donaţie de 1 milion de lire sterline de la rudele lui Osama bin Laden

The Sunday Times susţine că viitorul rege al Marii Britanii a acceptat plata de la Bakr bin Laden, patriarhul familiei saudite, şi de la fratele său Shafiq.

Prinţul Charles, în vârstă de 73 de ani, ar fi avut o întâlnire privată cu Bakr, în vârstă de 76 de ani, la Clarence House din Londra, pe 30 octombrie 2013, la doi ani după ce Osama bin Laden a fost împuşcat mortal de forţele speciale americane într-un complex din apropierea Islamabad, potrivit ziarului.

Reprezentanţii organizaţiei de caritate de contestă multe dintre afirmaţii, spunând că decizia de a accepta donaţia către a fost luată exclusiv de administratori.

Bakr şi Shafiq bin Laden sunt fraţi vitregi ai lui Osama, înrudiţi cu fondatorul al-Qaida prin intermediul tatălui lor, Mohammed bin Awad bin Laden, un miliardar născut în Yemen. Nu există nicio sugestie că Bakr sau Shafiq bin Laden ar fi sponsorizat sau ar fi fost implicat în acte de terorism.

O sursă apropiată de organizaţia caritabilă a declarat că, după o examinare amănunţită a problemelor, administratorii au ajuns la concluzia că acţiunile unui membru al familiei Bin Laden nu ar trebui să păteze întreaga familie.

Săptămâna trecută, Comisia de caritate a declarat că nu va lua nicio măsură suplimentară în legătură cu rapoartele conform cărora Charles a primit în total 3 milioane de euro în timpul întâlnirilor cu şeicul Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani, relatează The Guardian.

The Sunday Times a relatat că banii au fost înmânaţi prinţului de Wales într-o valiză într-o ocazie, într-un geamantan într-o altă ocazie, precum şi în saci de transport Fortnum & Mason.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici