The Telegraph: Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, nu acceptă condiţiile Theresei May pentru tranziţia post-Brexit

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, se va opune adoptării de către Marea Britanie a reglementărilor UE după ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, în 2019, situaţie care riscă să genereze noi tensiuni pe tema Brexit cu premierul Theresa May, care vrea tranziţie, scrie The Telegraph.

1005 afișări
Imaginea articolului The Telegraph: Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, nu acceptă condiţiile Theresei May pentru tranziţia post-Brexit

The Telegraph: Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, nu acceptă condiţiile Theresei May pentru tranziţia post-Brexit

Boris Johnson, un politician populist care a militat intens pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, se plasează din nou în opoziţie faţă de premierul Theresa May.

Vineri, Boris Johnson lăuda discursul Theresei May, care a propus o perioadă de tranziţie de doi ani post-Brexit.

Însă surse politice citate de publicaţia Sunday Telegraph au declarat că Boris Johnson a început să formuleze solicitări suplimentare privind concretizarea Brexit, situaţie care riscă destabilizarea Guvernului de la Londra.

"Boris Johnson va fi unul dintre miniştrii care vor insista să nu adoptăm nicio reglementare nouă a UE în perioada de tranziţie", a declarat un oficial guvernamental.

Theresa May a propus ca în eventuala perioadă de tranziţie post-Brexit Marea Britanie şi Uniunea Europeană să aibă standarde identice de reglementare. "Avem nevoie de o abordare practică privind reglementările care să ne permită să colaborăm pentru a aduce prosperitatea popoarelor noastre", a afirmat Theresa May în discursul rostit în oraşul italian Florenţa.

La rândul său, ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a declarat că în etapa iniţială Marea Britanie va avea reglementări similare cu cele comunitare, precizând că, treptat, reglementările britanice se vor schimba.

"Vom începe de la aceleaşi poziţii, dar vom introduce modificări. Sigur că vor apărea diferenţe în materie de reglementări, Guvernul britanic va face totul cum vrem noi", a argumentat David Davis, potrivit BBC.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici