The Wall Street Journal: Penitenciarele din statul New York colectează anual zeci de milioane de dolari de la deţinuţi

Închisorile districtuale din statul american New York, cu excepţia celor din zona metropolitană, colectează anual taxe de 50 de milioane de dolari prin comisioanele impuse convorbirilor telefonice ale deţinuţilor, comenzilor de produse şi sancţiuni disciplinare, scrie The Wall Street Journal.

743 afișări
Imaginea articolului The Wall Street Journal: Penitenciarele din statul New York colectează anual zeci de milioane de dolari de la deţinuţi

The Wall Street Journal: Penitenciarele din statul New York colectează anual zeci de milioane de dolari de la deţinuţi

Conform unui raport elaborat de organizaţia nonprofit Worth Rises and the Brooklyn Community Bail Fund, suma de 50 de milioane de dolari a fost colectată în penitenciarele din comitatele situate în afara oraşului New York, iar datele au fost obţinute în virtutea Legii privind accesul la informaţii. Analiza nu include zona metropolitană New York, deoarece în penitenciarele de acolo conversaţiile telefonice sunt gratuite.

Raportul are rolul de a semnala problemele financiare cu care se confruntă new-yorkezii ajunşi în închisoare, mai ales că mulţi sunt în arest preventiv înainte de a fi condamnaţi, afirmă coordonatorul raportului, Katie Schaffer, consultant la Institutul Brooklyn Community Bail Fund.

„Suma reprezintă o scădere a avuţiei comunităţilor şi familiilor care îşi permit cel mai puţin acest lucru", a subliniat Schaffer.

În districtele în care a foist realizat studiul, autorităţile din penitenciare au colectat 4,8 milioane de dolari din accesul la convorbiri telefonice, 1,7 milioane de dolari din comisioanele pentru produse comandate şi taxe disciplinare de 41.000 de dolari. Pe baza acestor cifre, suma ar ajunge în cele 57 de districte din statul New York la 50 de milioane de dolari pe an.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici