Theresa May a ajuns la un acord cu liderul Partidului Democratic Unionist (DUP) din Irlanda pentru obţinerea majorităţii în cadrul Parlamentului britanic

Premierul Theresa May a ajuns luni la un acord cu liderul Partidului Democratic Unionist (DUP) din Irlanda pentru obţinerea majorităţii în cadrul Parlamentului britanic de către Partidul Conservator, informează Reuters.

387 afișări
Imaginea articolului Theresa May a ajuns la un acord cu liderul Partidului Democratic Unionist (DUP) din Irlanda pentru obţinerea majorităţii în cadrul Parlamentului britanic

Theresa May a ajuns la un acord cu liderul Partidului Democratic Unionist (DUP) din Irlanda pentru obţinerea majorităţii în cadrul Parlamentului britani (Imagine: Hepta)

Guvernul Marii Britanii a căzut de acord să crească bugetul cu un miliard de lire în următorii doi ani ca parte a acordului de a susţine provincia celui mai mare partid protestant, DUP.

Theresa May a anunţat în aprilie un plan de convocare a alegerilor parlamentare anticipate, argumentând, după o serie de critici intense, că este necesar un guvern puternic pe fondul incertitudinii generate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În urma alegerilor, Partidul Conservator, al Theresei May, a rămas formaţiunea cu cel mai mare număr de reprezentanţi în Camera Comunelor, dar s-a situat sub majoritatea de 326 de locuri necesară pentru formarea guvernului.

După o întrevedere cu regina Elizabeth a II-a, ce a avut loc în urma rezultatelor scrutinului parlamentar, May a afirmat că va forma un guvern ce va conferi stabilitate şi a reafirmat angajamentul său pentru ieşirea Marii Britanii din UE. Partidul Democratic Unionist a anunţat anterior că va forma guvernul cu Theresa May, fără a fi nevoie de o coaliţie formală.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici