Theresa May: Acordul de retragere a Marii Britanii din UE va fi supus la vot în Parlamentul britanic

Premierul britanic Theresa May a anunţat miercuri că acordul final de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi supus la vot în ambele camere ale Parlamentului, relatează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

904 afișări
Imaginea articolului Theresa May: Acordul de retragere a Marii Britanii din UE va fi supus la vot în Parlamentul britanic

Theresa May: Acordul de retragere a Marii Britanii din UE va fi supus la vot în Parlamentul britanic

"Vom supune acordul final între Marea Britanie şi Uniunea Europeană la vot, în ambele camere ale Parlamentului, înainte ca acesta să intre în vigoare", a declarat Theresa May în faţa parlamentarilor.

"Ne aşteptăm ca Parlamentul Marii Britanii să voteze înaintea Parlamentului European, aşa că ne aşteptăm la un vot cu mult înainte de martie 2019", a adăugat oficialul britanic.

Premierul britanic şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au anunţat vineri că au fost au fost înregistrate progrese suficiente" privind negocierile de Brexit, iar discuţiile pot avansa în următoarea etapă.

În acest context, Theresa May, a declarat că observă un nou "sentiment de optimism" în negocieri.

"Desigur că, după ce ne vom retrage, acordul va fi urmat de încă una sau mai multe înţelegeri care să acopere diverse aspecte ale viitoarei relaţii şi că vom implemente noi legislaţii acolo unde este nevoie, oferind o nouă oportunitate a unui control parlamentar adecvat", a mai menţionat oficialul britanic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici