Theresa May ia în calcul prelungirea perioadei de tranziţie post-Brexit

Prim-ministrul britanic Theresa May ia în calcul prelungirea perioadei de tranziţie ce va începe odată cu producerea efectivă a Brexitului, relatează Bloomberg, citând oficiali britanici anonimi.

670 afișări
Imaginea articolului Theresa May ia în calcul prelungirea perioadei de tranziţie post-Brexit

Theresa May ia în calcul prelungirea perioadei de tranziţie post-Brexit

Informaţia a apărut cu doar câteva zile înainte de reluarea discuţiilor dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie cu privire la acordul de Brexit.

Perioada de tranziţie ar începe pe 29 martie 2019 şi ar dura până în luna decembrie 2020, timp în care Marea Britanie nu ar mai beneficia de drept de vot în cadrul Uniunii, însă ar menţine reglementările europene. Potrivit surselor citate de Bloomberg, Theresa May ar lua în calcul prelungirea perioadei de tranziţie după decembrie 2020, contrar opiniei unei bune părţi a propriului partid, care susţine o rupere mai dură de Uniunea Europeană.

Recent, negocierile dintre UE şi Marea Britanie au eşuat în principal datorită problemei legate de graniţa dintre Marea Britanie şi Irlanda. Acest eşec, combinat cu lipsa unui consens al clasei politice britanice cu privire la modul în care Brexitul ar trebui negociat, au dus la apariţia unui număr tot mai mare de avertismente cu privire la producerea Brexitului în lipsa unui acord cu UE.

Discuţiile dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit vor fi reluate pe 16 august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici