Theresa May: Marea Britanie va fi într-un „teritoriu necunoscut” dacă Acordul pentru Brexit este respins

Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat că Marea Britanie se va afla într-un „teritoriu necunoscut” dacă Parlamentul britanic va respinge Acordul pentru Brexit negociat, adăugând că şi-a dublat eforturile pentru a obţine aprobarea parlamentarilor, relatează Reuters.

2242 afișări
Imaginea articolului Theresa May: Marea Britanie va fi într-un „teritoriu necunoscut” dacă Acordul pentru Brexit este respins

Theresa May: Marea Britanie va fi într-un „teritoriu necunoscut” dacă Acordul pentru Brexit este respins

„Ne vom afla într-un teritoriu necunoscut. Nu cred că poate cineva să spună exact ce se va întâmpla în cazul unei reacţii negative în Parlament”, a declarat May, menţionând că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este „în pericol” dacă parlamentarii nu susţin Acordul.

Premierul britanic este convins că Acordul va trece de Parlament în votul de săptămâna viitoare, după ce le-a promis parlamentarilor că vor avea mai multe de spus în negocierile viitoare cu Uniunea Europeană.

Votul din Parlamentul britanic va avea loc în data de 14 sau 15 ianuarie, a anunţat Theresa May, contrazicând zvonurile conform cărora acesta va fi amânat din nou. Votul era programat iniţial pentru luna decembrie, dar a fost anulat de către premier pentru a nu fi respins.

Marea Britanie este programată să părăsească Blocul comunitar în data de 29 decembrie 2019.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici