Theresa May riscă demiterea din funcţia de premier al Marii Britanii în cazul unui eşec electoral

Zeci de parlamentari din cadrul Partidului Conservator britanic vor încerca să o înlăture pe Theresa May din funcţiile de lider al formaţiunii politice şi de prim-ministru în cazul unui eşec electoral în alegerile locale din luna mai, afirmă surse citate de cotidianul The Guardian.

1643 afișări
Imaginea articolului Theresa May riscă demiterea din funcţia de premier al Marii Britanii în cazul unui eşec electoral

Theresa May riscă demiterea din funcţia de premier al Marii Britanii în cazul unui eşec electoral

Nick Boles, un fost secretar de stat în Guvernul britanic, a denunţat "timiditatea şi lipsa de ambiţie" a premierului Theresa May. După aceste critici dure, zeci de parlamentari conservatori au stabilit să încerce înlăturarea de la putere a Theresei May în cazul unui eşec electoral în mai.

Procedura pentru alegerea liderului Partidului Conservator poate fi lansată dacă cel puţin 15% dintre deputaţii conservatori - 48 dintre ei - vor semna o petiţie în acest sens. Deja sunt 40 de parlamentari care o contestă pe Theresa May, astfel că poziţia acesteia este din ce în ce mai fragilă.

Theresa May a convocat alegeri parlamentare anticipate în efortul de a-şi consolida poziţia în contextul negocierilor pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Însă rezultatul scrutinului parlamentar din 2017 a fost un eşec pentru Partidul Conservator.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici