Thomas Fabius, fiul şefului diplomaţiei franceze, vizat de un mandat de arestare în SUA: Datorii uriaşe după o noapte în Las Vegas

Thomas Fabius, fiul ministrului francez de Externe, este vizat de un mandat de arestare în Statele Unite, pentru că a folosit cecuri fără acoperire - în valoare de peste 3,5 milioane de dolari - în cazinouri din Las Vegas, potrivit unei plângeri obţinute de agenţie, relatează AFP în pagina online.

412 afișări
Imaginea articolului Thomas Fabius, fiul şefului diplomaţiei franceze, vizat de un mandat de arestare în SUA: Datorii uriaşe după o noapte în Las Vegas

Laurent Fabius, şeful diplomaţiei franceze (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Aceste datorii uriaşe la jocuri de noroc au fost contractate în noaptea de 15 spre 16 mai 2012, potrivit săptămânalului Le Pont, care a dezvăluit cazul.

Tatăl său, Laurent Fabius, era numit şeful diplomaţiei franceze chiar pe 16 mai 2012.

Mandatul de arestare emis pe numele tânărului, în vârstă de 33 de ani, nu este internaţional, dar se aplică pe orice teritoriu american, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Biroului procurorului comitatului Clark din statul Nevada, unde se află oraşul Las Vegas.

Cu alte cuvinte, Thomas Fabius riscă să fie arestat dacă pune piciorul în Statele Unite, a precizat acest purtător de cuvânt.

Un jucător înrăit şi o personalitate rebelă, Thomas Fabius a mai fost acuzat, în trecut, că jonglează cu milioanele în cazinouri, în care a lăsat "datorii" grele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici