Thomas Kemmerich a demisionat din funcţia de premier al landului german Turingia / Angela Merkel a criticat alegerea lui

Thomas Kemmerich, un politician din cadrul Partidului Liber-Democrat (FDP), a demisionat joi din funcţia de premier al landului german Turingia, pe fondul criticilor că a fost ales cu susţinerea formaţiunii extremiste Alternativă pentru Germania (AfD), afirmă surse citate de publicaţia Bild.

1106 afișări
Imaginea articolului Thomas Kemmerich a demisionat din funcţia de premier al landului german Turingia / Angela Merkel a criticat alegerea lui

Thomas Kemmerich a demisionat din funcţia de premier al landului german Turingia / Angela Merkel a criticat alegerea lui

"Demisia era inevitabilă. (...) Am analizat reacţiile la nivelul landului, în presă şi pe reţelele de socializare online", a declarat Kemmerich.

"Partidul Alternativă pentru Germania a vrut să afecteze democraţia", a precizat el, subliniind că nu a existat şi nu va exista colaborare cu formaţiunea de extremă-dreapta.

Ştirea iniţială:

Angela Merkel critică alegerea noului premier al landului Turingia

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat joi că alegerea lui Thomas Kemmerich în funcţia de premier al landului Turingia cu sprijinul partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) este „de neiertat” şi i-a solicitat acestuia demisia, informează Deutsche Welle.

Thomas Kemmerich, membru al formaţiunii liberale FDP, a devenit premierul Turingiei după ce parlamentarii AfD din Legislativul acestui land au decis, în mod surprinzător, să îl voteze.

Alegerea acestuia a provocat un scandal politic în Germania, în condiţiile în care partidele din această ţară au refuzat întotdeauna să facă alianţe sau să încheie acorduri cu AfD din cauza orientării politice a acestei formaţiuni.

Decizia AfD a fost comparată cu ascensiunea la putere a naziştilor, motiv pentru care în mai multe oraşe ale Germaniei au fost organizate proteste faţă de alegerea lui Kemmerich.

În anul 1930, naziştii au avut membri în Guvernul Thuringiei, aceasta fiind prima reuşită politică majoră a partidului, iar trei ani mai târziu Adolf Hitler era numit cancelar al Germaniei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici