Thomas Mair, pus sub acuzare pentru uciderea parlamentarei britanice Jo Cox, urmează să fie adus în faţa judecătorilor

Thomas Mair, unicul suspect în cazul uciderii parlamentarei laburiste Jo Cox, a fost pus sub acuzare pentru această crimă şi urmează să apără faţa instanţei în cursul zilei de sâmbătă, a anunţat poliţia britanică, informează agenţia de ştiri AFP.

1343 afișări
Imaginea articolului Thomas Mair, pus sub acuzare pentru uciderea parlamentarei britanice Jo Cox, urmează să fie adus în faţa judecătorilor

Thomas Mair, pus sub acuzare pentru uciderea parlamentarei britanice Jo Cox

Bărbatul suspectat de uciderea parlamentarei britanice Jo Cox a apărut în faţa instanţei, unde a declarat că numele său este "Moarte trădătorilor, libertate pentru Marea Britanie", informează Reuters.

Când a fost întrebat din nou care este numele lui, Mair a repetat calm: "Numele meu este moarte pentru trădători, libertate pentru Marea Britanie."

După aceasta, Mair nu a mai făcut nici un comentariu suplimentar în şedinţa care a durat 15 minute, aceasta fiind prima sa apariţie în public de la momentul când a fost arestat de poliţie în Birstall, Yorkshire.

El este acuzat de crimă, vătămare corporală gravă şi deţinerea unei arme de foc şi a unui cuţit. El a fost plasat în arest preventiv şi va apărea în faţa Tribunalului Old Bailey din Londra, luni.

Deputata laburistă Jo Cox, în vârstă de 41 de ani, susţinătoare a rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană, a fost împuşcată şi înjunghiată joi, în Anglia, de un extremist favorabil ieşirii ţării din UE. Jo Cox era căsătorită şi avea doi copii.

Thomas Mair, în vârstă de 52 de ani, care este originar din Birstall, un sat liniştit din Yorkshire, a fost arestat joi, în apropierea locului atacului.

Detectivul Nick Wallen din cadrul poliţiei din West Yorkshire, care conduce ancheta în acest caz, a declarat că Mair a fost pus sub acuzare pentru un şir de infracţiuni legate de moartea politicianului laburist.

"Un bărbat a fost pus sub acuzare pentru omor, vătămare corporală gravă, deţinerea unei arme de foc cu intenţia de a comite o infracţiune şi posesia unei arme ofensive", a spus ofiţerul de poliţie.

Mair urmează să apară în faţa unei instanţe din centrul Londrei în cursul zilei de sâmbătă.

Campania pentru referendumului din Marea Britanie privind statutul de membru al Uniunii Europene rămâne suspendată sâmbătă, în semn de respect.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici