Timmermans: Un Brexit fără acord ar reprezenta o tragedie pentru Marea Britanie şi UE

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord ar reprezenta o tragedie atât pentru Londra, cât şi pentru Blocul comunitar, a declarat marţi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, relatează site-ul agenţiei Reuters.

3548 afișări
Imaginea articolului Timmermans: Un Brexit fără acord ar reprezenta o tragedie pentru Marea Britanie şi UE

Timmermans: Un Brexit fără acord ar reprezenta o tragedie pentru Marea Britanie şi UE

Timmermans a reiterat că Executivul UE va continua să susţină acordul de retragere al Marii Britanii.

Boris Johnson, care a fost ales marţi în funcţia de premier britanic, a afirmat în mai multe rânduri ca intenţionează să renegocieze acordul făcut de Theresa May cu UE sau să părăsească Blocul comunitar fără o înţelegere, la data de 31 octombrie.

"Un Brexit fără acord, un Brexit dur, ar reprezenta o tragedie - pentru toate părţile, nu doar pentru Marea Britanie", a declarat Timmermans în cadrul unei conferinţe de presă.

"Marea Britanie a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană, iar Uniunea Europeană va continua să susţină acest acord. Vom asculta ce are noul premier de zis atunci când va veni la Bruxelles. Aceasta este cea mai bună înţelegere posibilă", a adăugat oficialul european.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Taguri:
ue,
brexit,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici