Timmermans va efectua pe 18 iunie o vizită la Varşovia pentru a discuta despre legile justiţiei

Prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, Frans Timmermans va călători pe 18 iunie la Varşovia, unde va discuta cu premierul polonez Mateusz Morawiecki despre riscul controlului politic asupra sistemului judiciar, relatează site-ul EUObserver.com.

185 afișări
Imaginea articolului Timmermans va efectua pe 18 iunie o vizită la Varşovia pentru a discuta despre legile justiţiei

Timmermans va efectua pe 18 iunie o vizită la Varşovia pentru a discuta despre legile justiţiei

Vizita va fi făcută în contextul în care UE a oferit ca dată limită sfârşitul lunii iunie ca Polonia să îşi schimbe câteva dintre reformele judiciare.

Timmermans a declarat că este nevoie de soluţii "concrete şi solide".

La 20 decembrie 2017, Comisia Europeană a propus Consiliului Uniunii Europene să adopte o decizie în virtutea Articolului 7 al Tratatului UE, care prevede posibilitatea suspendării drepturilor de vot ale Poloniei, din cauza situaţiei sistemului judiciar polonez. Experţii Comisiei Europene afirmă că noile măsuri legislative din Polonia subminează independenţa justiţiei, oferindu-i ministrului Justiţiei dreptul de a numi şi de a destitui judecători ai instanţelor superioare. Bruxelles-ul denunţă şi reformele privind funcţionarea Tribunalului Constituţional din Polonia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici