Timoşenko: Ianukovici vrea să preia puterea prin forţă

Premierul ucrainean, Iulia Timoşenko, l-a acuzat duminică pe Viktor Ianukovici, rivalul său în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de la 7 februarie, că pregăteşte o preluare a puterii prin forţă.

13 afișări
Imaginea articolului Timoşenko: Ianukovici vrea să preia puterea prin forţă

Timoşenko: Ianukovici vrea să preia puterea prin forţă

"Comisia electorală se poartă ca şi cum totul ar merge bine, dar în birourile de vot există falsificări", a declarat ea, într-un interviu pentru postul de televiziune "5 Kanal", al cărui text a fost publicat pe site-ul Guvernului.

"Iar în jurul Kievului, toate centrele de vacanţă sunt pline de combatanţi care sunt pregătiţi să preia puterea folosind orice metode", a adăugat ea.

"Ne amintim de toate acestea, e ca în 2004. Ianukovici nu s-a schimbat, metodele sale nu s-au schimbat, iar politica sa nu s-a schimbat", a insistat Timoşenko.

Victoria lui Ianukovici, considerat favorit la scrutinul din 7 februarie, a fost anulată pentru fraude la prezidenţialele de la sfârşitul lui 2004, sub presiunea manifestaţiilor la care participau sute de mii de ucraineni.

"Ca în 2004, îl vom pune (pe Ianukovici) la locul său în mod sever şi nu va vedea niciodată puterea în Ucraina, indiferent de circumstanţe", a adăugat premierul, care a fost unul dintre liderii "revoluţiei portocalii" din 2004.

Foarte polarizată, campania electorală din Ucraina a luat adesea forma unui război de tranşee între cei doi candidaţi principali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici