Tinerii comunişti din Rusia cer OSCE daune 27.000 de miliarde de euro

Partidul Comunist a înfiinţat luni un grup de tineri patrioţi care a dat în judecată OSCE, cerând 27.000 de miliarde de euro pentru rezoluţia care pune semnul egalităţii între nazism şi stalinism, relatează Moscow Times în ediţia online.

17 afișări
Imaginea articolului Tinerii comunişti din Rusia cer OSCE daune 27.000 de miliarde de euro

Tinerii comunişti din Rusia cer OSCE daune 27.000 de miliarde de euro

Grupul institulat Generaţia Victoriei, a depus o plângere împotriva Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), cerând 27.000 de miliarde de euro (40,3 trilioane de dolari) pentru adoptarea unei rezoluţii conform căreia rolul lui Adolf Hitler din Germania ar fi fost similar cu cel al lui Iosif Stalin în fosta Uniune Sovietică, în cel de al doilea război mondial, a declarat deputatul Aleksei Korniienko, preşedintele grupului.

Plângerea a fost depusă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, a declarat Korniienko, citat de Interfax.

În cadrul renuniunii anuale a Adunării Parlamentare, din iulie, OSCE a adoptat o rezoluţie privind recunoaşterea zilei de 23 august ca zi de comemorare a victimelor stalinismului şi nazismului, în care în 1939 Germania şi Uniunea Sovietică au semnat un pact divizând Europa de Est între ele. Cel de-al doilea război mondial a început o săptămână mai târziu.

Generaţia Victoriei va "promova progresul patriotic şi apărarea intereselor militarilor şi veteranilor", a declarat liderul acesteia, citat de RIA-Novosti.

Potrivit acestuia, grupul va înfiinţa cluburi pentru tinerii patrioţi care vor oferi, printre altele, pregătire militară viitorilor recruţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici