Tiraspolul acuză Chişinăul de presiuni asupra locuitorilor transnistreni

Regimul separatist de la Tiraspol susţine că autorităţile de la Chişinău nu respectă acordul privind tranzitul locuitorilor transnistreni, cerându-le acestora documente de călătorie exclusiv moldovene.

6137 afișări
Imaginea articolului Tiraspolul acuză Chişinăul de presiuni asupra locuitorilor transnistreni

Tiraspolul acuză Chişinăul de presiuni asupra locuitorilor transnistreni

"Autorităţile moldovene le cer transnistrenilor care au paşapoarte ruse şi ucrainene să prezinte documente de călătorie moldovene sau permise de rezidenţă", acuză Departamentul pentru Afaceri Externe al Administraţiei Evgheni Şevciuk.

"Solicitările autorităţilor moldovene sunt lipsite de fundament şi depăşesc cadrul acordurilor bilaterale", adaugă regimul transnistrean, potrivit agenţiei ruse Sputnik.

Administraţia de la Tiraspol îndeamnă Guvernul de la Chişinău să garanteze libertatea de circulaţie a locuitorilor transnistreni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici