Tiruri de artilerie în Doneţk: O şcoală a fost cuprinsă de flăcări

O şcoală din Doneţk, atinsă de un obuz de artilerie, era în flăcări miercuri seara, în sud-vestul acestui bastion separatist din estul Ucrainei, relatează AFP.

405 afișări
Imaginea articolului Tiruri de artilerie în Doneţk: O şcoală a fost cuprinsă de flăcări

O şcoală a fost cuprinsă de flăcări la Doneţk, în urma unor tiruri de artilerie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Întregul acoperiş al Şcolii nr. 33 din cartierul Leninski era cuprins de flăcări. Locuitorii din apropiere s-au grăbit să scoată din clădire calculatoarele.

Începutul anului şcolar în "republica" autoproclamată de la Doneţk, prevăzut iniţial pe 2 septembrie, a fost amânat pentru începutul lui octombrie, din cauza confruntărilor dintre separatişti şi armata ucraineană.

La o distanţă de aproximativ 100 de metri de şcoală, o camionetă, de asemenea, a fost cuprinsă de flăcări, fiind vizată de un alt obuz.

Jurnaliştii AFP afirmă că nu au observat victime în urma acestor incidente.

Totuşi, un rebel prorus a declarat că trei persoane au fost rănite.

Tirurile au avut loc în jurul orei locale 21.00 (21.00, ora României).

Zgomote de explozie erau auzite miercuri seara, în centrul oraşului Doneţk, unde mai devreme trei persoane au ars de vii într-un vehicul atins de obuze de artilerie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici