Toate vehiculele din al doilea convoi umanitar rus pentru estul Ucrainei s-au întors în Rusia

Toate vehiculele din al doilea convoi umanitar rus pentru Ucraina s-au întors, sâmbătă, fără incidente, în Rusia, relatează Itar-Tass, în pagina electronică.

518 afișări
Imaginea articolului Toate vehiculele din al doilea convoi umanitar rus pentru estul Ucrainei s-au întors în Rusia

Toate vehiculele din al doilea convoi umanitar rus pentru estul Ucrainei s-au întors în Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

A doua etapă de livrare de ajutor umanitar locuitorilor din sud-estul Ucrainei s-a încheiat, anunţă agenţia rusă de ştiri.

"Toate vehiculele au ajuns, fără incidente, la graniţa ucraineano-rusă. Ultimul dintre vehicule a traversat graniţa în jurul orei 18.30 (19.30, ora României)", potrivit Itar-Tass.

Numărul vehiculelor care s-au întors sâmbătă este identic cu cel al vehiculelor care au trecut vineri seara punctul de control vamal rus "Doneţk" pentru a livra ajutor umanitar în regiunea Lugansk, în sud-estul Ucrainei, precizează agenţia, citându-l pe Raian Farukşin, un purtător de cuvânt al Serviciului Vamal de Sud.

Al doilea convoi umanitar rusesc a livrat 2.000 de tone de ajutoare regiunilor separatiste din sud-estul Ucrainei, victime ale confruntărilor dintre armata ucraineană şi rebeli proruşi, a anunţat sâmbătă postul public Rossia 24, citat de AFP.

"Al doilea convoi umanitar a livrat 2.000 de tone de ajutoare în Donbas", regiunea industrială ucraineană pe care separatiştii au transformat-o în fieful lor, a anunţat un prezentator al unui jurnal de ştiri.

"Hrană, medicamente şi îmbrăcăminte groasă" au fost livrate în Lugansk, un oraş important din Donbas, unul dintre cele mai devastate de conflictul armat dintre Kiev şi insurgenţi, a precizat el.

Primul convoi rusesc de ajtoare umanitare, de peste 200 de vehicule, a trecut frontiera rusă către Ucraina în august, fără să fi obţinut undă verde de la Kiev şi inspectori ai Crucii Roşii.

Acordul de armistiţiu semnat săptămâna trecută la Minsk între Kiev şi separatişti includea trimiterea de ajutoare umanitare în estul Ucrainei, o regiune în care sute de mii de locuitori suferă din cauza lipsei energiei şi apei curente, iar casele le-au fost grav avariate în luptele dintre forţele loialiste şi insurgenţi proruşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici