Topul celor mai fericite ţări din lume în 2021. Finlanda este din nou pe prima poziţie

  • Finlanda a fost desemnată cel mai fericit loc din lume pentru al patrulea an consecutive
  • Potrivit World Happiness Report, Danemarca este pe locul doi, urmată de Elveţia, Islanda şi Olanda.
  • Noua Zeelandă a fost din nou singura naţiune non-europeană din top 10.
1948 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai fericite ţări din lume în 2021. Finlanda este din nou pe prima poziţie

Topul celor mai fericite ţări din lume în 2021. Finlanda este din nou pe prima poziţie

Cercetătorii de la Gallup au întocmit şi anul acesta World Happiness Report, un studiu comandat de ONU, pentru a vedea care sunt cele mai fericite naţiuni din lume. Populaţia din 149 de ţări a fost invitată să îşi evalueze propria fericire.

În întocmirea clasamentului au fost luaţi în considerare factori precum, sprijinul social, libertatea personală, produsul intern brut (PIB) şi nivelul de corupţie.

Având în vedere faptul că perioada analizată se suprapune cu pandemia de COVID-19, autorii spun că a existat o „frecvenţă semnificativ mai mare a emoţiilor negative” în puţin peste o treime din ţări.

Cu toate acestea, lucrurile s-au îmbunătăţit în 22 de ţări. Mai multe ţări asiatice s-au descurcat mai bine decât în clasamentul de anul trecut, iar China a urcat de pe locul 94 pe poziţia 84.

"O posibilă explicaţie este că oamenii văd Covid-19 ca o ameninţare comună, externă, care afectează pe toată lumea şi că acest lucru a generat un sentiment mai mare de solidaritate şi sentiment de semen", explică unul dintre autorii studiului.

Finlanda „a avut punctaje foarte bune în ceea ce priveşte încrederea reciprocă, ceea ce a contribuit la protejarea vieţii şi mijloacelor de trai în timpul pandemiei”, au spus autorii.

Naţiunea scandinavă cu o populaţie de 5,5 milioane de oameni a avut una dintre cele mai bune strategii în pandemie. Rezultatul a fost puţin peste 70.000 de cazuri de Covid-19 şi 805 de decese, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Ţara considerată cea mai nefericită din lume a fost Afganistanul, urmat de Lesotho, Botswana, Rwanda şi Zimbabwe.

 

Potrivit raportului, cele mai fericite zece ţări sunt:

Finlanda

Danemarca

Elveţia

Islanda

Olanda

Norvegia

Suedia

Luxemburg

Noua Zeelanda

Austria

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici