TOPUL popoarelor care-şi dezaprobă cel mai mult conducerea. Bulgarii, pe locul 2 în clasament

Bulgarii se află printre popoarele lumii care-şi urăsc cel mai mult Guvernul, 87% din populaţie exprimându-şi dezaprobarea faţă de conducerea ţării, potrivit unui sondaj Gallup.

256 afișări
Imaginea articolului TOPUL popoarelor care-şi dezaprobă cel mai mult conducerea. Bulgarii, pe locul 2 în clasament

TOPUL popoarelor care-şi dezaprobă cel mai mult conducerea. Bulgarii, pe locul 2 în clasament (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Bulgaria se află pe locul doi în lume în privinţa dezaprobării leadership-ului, potrivit sondajului "Global States Of Mind", relatează site-ul Novinite.com.

Pe primul loc se află Bosnia şi Herţegovina, o ţară în care doar 8% din populaţie îşi exprimă aprobarea faţă de conducere.

Grecia se clasează pe locul trei, cu o rată a aprobării de 14%, urmată de Cehia (15%) şi România (18%).

Cel mai înalt nivel al aprobării faţă de conducere este măsurat de Gallup în Bhutan, unde 94% din populaţie îşi aprobă Guvernul.

Abilitatea liderilor de a conduce nu ţine de susţinerea cetăţenilor cu drept de vot, dar această susţinere îi ajută să conducă mai eficient, notează Gallup.

În ţările în care cetăţenii se simt liberi să spună ceea ce gândesc despre conducerea ţării lor, nivelul aprobării poate fi un barometru folositor referitor la cât de bine o duc ţara respectivă şi locuitorii ei şi la credinţa cetăţenilor că liderii conduc ţara în direcţia bună, adaugă institutul. Doar Cehia face parte din această categorie, Bosnia, Bulgaria, Grecia şi România fiind ţări parţial libere potrivit raportului Freedom House din 2013 asupra libertăţii presei, pe care Gallup îl foloseşte în prezentarea datelor sondajului său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici