Tornade multiple au lovit în statul american Iowa: Cel puţin 17 persoane au fost rănite, iar mai multe clădiri au fost distruse | VIDEO

Cel puţin 17 persoane au fost rănite în urma unei serii de tornade care au afectat trei localităţi din statul american Iowa, unde mai multe clădiri au fost distruse, relatează site-ul publicaţiei New York Times.

567 afișări
Imaginea articolului Tornade multiple au lovit în statul american Iowa: Cel puţin 17 persoane au fost rănite, iar mai multe clădiri au fost distruse | VIDEO

Tornade multiple au lovit în statul american Iowa: Cel puţin 17 persoane au fost rănite, iar mai multe clădiri au fost distruse | VIDEO

Oraşele afectate sunt Mashalltown, Pella şi Bondurant. Zece oameni au fost răniţi în Marshalltown, iar şapte au fost răniţi la o fabrică din apropierea localităţii Pella.

Mai multe clădiri au fost distruse în Marshalltown, un oraş cu 27.000 de locuitori, aflat la nord-est de oraşul Des Moines, capitala statului Iowa.

Singurul spital din Marshalltown a fost afectat de vreme, a anunţat purtătoarea de cuvânt Amy Varcoe. Toţi cei 40 de pacienţi de la UnityPoint Health au fos transferaţi la un spital mai mare din Waterloo.

Camera de urgenţe din spitalul din Marshalltown a rămas deschisă pentru a trata pacienţii grav răniţi în urma furtunilor, a mai anunţa Varcoe, adăugând că până acum zece persoane au fost tratate.

Rod Donavon, meteorolog în cadrul Serviciului Naţional de Vreme, a informat că două furtuni minore au cauzat seria de tornade. Numărul total al tornadelor urmează să fie determinat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici