Tot mai mulţi refugiaţi din SUA încearcă să ajungă în Canada, pe temperaturi extrem de reci: ”Asta demonstrează cât sunt de disperaţi”

Un număr mare de solicitanţi de azil traveresează frontiera SUA cu Canada, în pofida vremii extrem de rece, în încercarea de a se refugia în statul canadian, informează cotidianul The Washington Post pe pagina electronică.

4609 afișări
Imaginea articolului Tot mai mulţi refugiaţi din SUA încearcă să ajungă în Canada, pe temperaturi extrem de reci: ”Asta demonstrează cât sunt de disperaţi”

Tot mai mulţi refugiaţi din SUA încearcă să ajungă în Canada, pe temperaturi extrem de reci: ”Acest lucru demonstrează cât sunt de disperaţi”

Aceştia traversează frontiera din statul american Dakota de Nord şi ajung în provincia canadiană Manitoba.

”Este o nouă rută în ilegalitate”, a declarat Bashir Khan, un avocat specializat în dreptul imigraţiei, din Winnipeg, Manitoba, făcând referire la o rută clandestină folosită de sclavi pentru a fugi din SUA, la mijlocul secolului al XIX-lea.

Săptămâna trecută, poliţia canadiană a raportat că a ridicat 22 de persoane în apropierea frontierei americane, după ce aceştia au mers cel puţin patru ore la temperaturi de sub zero grade Celsius. Aceştia au fost transportaţi la Agenţia serviciilor vamale canadiene, unde toţi au solicitat azil.

Potrivit lui Khan, numărul refugiaţilor care imigrează spre nord a crescut după ce Donald Trump a devenit preşedinte al SUA şi după ce acesta a emis decretul antimigraţie.

”Nimeni nu vine în Manitoba în toiul iernii. Acest lucru demonstrează cât sunt de disperaţi”, a spus acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici