Toţi călătorii unei curse din Zákynthos spre Cardiff au fost carantinaţi după ce au fost depistate mai multe cazuri de infectare

  • După ce la un zbor al agenţiei de turism Tui din Zákynthos spre Cardiff, de pe 25 august, au fost identificate 16 cazuri de Covid-19, toţi pasagerii şi membrii echipajului au intrat în carantină, potrivit BBC.
  • Au existat plângeri venite din partea pasagerilor referitoare la lipsa respectării măsurilor de protecţie în timpul zborului şi la indiferenţa membrilor echipajului în acest sens.
  • Deocamdată turiştii care se întorc din Grecia în Marea Britanie nu sunt obligaţi să stea în carantină
6108 afișări
Imaginea articolului Toţi călătorii unei curse din Zákynthos spre Cardiff au fost carantinaţi după ce au fost depistate mai multe cazuri de infectare

Profimedia

În mass-media britanică, insula Zákynthos a devenit o sursă de cazuri de infectare, după ce au fost depistate persoane cu coronavirus la două zboruri din Grecia spre Marea Britanie.

După cum s-a raportat luni în Ţara Galilor, pe zborul charter al agenţiei de turism Tui de la Zákynthos la Cardiff de pe 25 august, au fost identificate 16 cazuri de Covid-19 provenind de la trei grupuri diferite de călători, notează.

Toţi cei 187 de pasageri şi cei şase membri ai echipajului au intrat în carantină, potrivit Autorităţii Sanitare din Marea Galilor, iar persoanele cu care au venit în contact continuă să fie urmărite.

Incidentul urmează diagnosticării a cel puţin 11 cazuri de coronavirus în rândul a 30 de tineri care s-au întors pe 24 august din Zákynthos în Plymouth, în sud-vestul Angliei.

Această nouă situaţie urmează după ce la un alt zbor, de pe 24 august, de la Zákynthos la Plymouth, sud-vestul Angliei, au fost depistate cel puţin 11 cazuri de coronavirus în rândul a 30 de tineri.

Potrivit presei britanice, este posibil ca aceste incidente să ducă la adăugarea Greciei la ţările pentru care turiştilor care se întorc de acolo pe un aeroport britanic li se impune carantină.

Stephanie Whitfield, din Cardiff, care s-a aflat în avion împreună cu prietenul ei, a declarat pentru BBC că „zborul a fost un dezastru. Tipul care stătea lângă mine avea masca pusă pe gât”. De asemenea, „o mulţime de oameni şi-au dat jos măştile şi se plimbau în sus şi în jos pe culoare pentru a vorbi unii cu alţii”.

Astăzi, compania Tui a anunţat că va efectua o investigaţie pentru a explica de ce echipajul nu a luat măsurile de precauţie necesare, pe baza plângerilor venite din partea pasagerilor.

„Tui ia toate măsurile necesare în urma raportului de astăzi”, a declarat Spencer Birns, directorul executiv interimar al Aeroportului Cardiff.

Un corespondent al postului de televiziune Sky News din Zákynthos a declarat duminică seara că măsurile de pe insulă sunt inadecvate şi că, deşi toată lumea a primit mesajul de la 112, din partea guvernului elen pentru conformarea la noile măsuri, canalul consideră că măsurile nu se aplică în mod consecvent, de vreme ce se dau amenzi dacă mergi pe stradă fără mască, iar la localuri poţi sta fără mască.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici