Tragedia aviatică din Columbia. Bolivia a arestat prima persoană în acest caz, şeful de la compania aeriană LaMia

Autorităţile din Bolivia au arestat şeful companiei aeriene LaMia, implicată în accidentul aviatic din Columbia de săptămâna trecută, în care şi-au pierdut viaţa 71 de persoane, incluzând cea mai mare parte a echipei braziliene de fotbal, Chapecoense, scrie BBC.

13409 afișări
Imaginea articolului Tragedia aviatică din Columbia. Bolivia a arestat prima persoană în acest caz, şeful de la compania aeriană LaMia

Tragedia aviatică din Columbia. Bolivia a arestat prima persoană, şeful de la compania aeriană LaMia

Gustavo Vargas, general al forţelor aviatice ieşit la pensie, a fost reţinut ca parte a investigaţiei cu privire la accidentul aviatic din Columbia. Avionul, operat de compania aeriană LaMia, în care se afla şi echipa Chapecoense, a rămas fără combustibil în timpul zborului, potrivit BBC.

Celia Castedo, un oficial din Bolivia, a declarat anterior că a avertizat pilotul de problema existentă înainte de a decola. Aceasta a cerut azil în Brazilia, după ce a recunoscut că a primit mai multe ameninţări după tragedie. Cu toate acestea, procedura ar putea dura mai bine de un an, au declarat autorităţile din Brazilia.

Avionul înmatriculat CP2933, care transporta echipa Chapecoense spre Columbia, în vederea disputării primei manşe a finalei turneului Copa Sudamerica împotriva formaţiei Atletico Nacional, la Medellin, s-a prăbuşit în cursul nopţii de luni spre marţi, săptămâna trecută, cu aproximativ 81 de persoane la bord.

71 dintre cei 81 de pasageri şi-au pierdut viaţa, conform presei internaţionale.



 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici