Tragedia de pe Dunăre: Bilanţul victimelor a crescut/ Una dintre victime, găsită la zeci de kilometri de Budapesta

Poliţia maghiară a anunţat că trupul unui al doisprezecelea turist sud-coreean a fost găsit în Dunăre, la o săptămână de la scufundarea unei nave de croazieră la Budapesta, în urma căreia au murit aproximativ 28 de persoane, relataeză Reuters.

2663 afișări
Imaginea articolului Tragedia de pe Dunăre: Bilanţul victimelor a crescut/ Una dintre victime, găsită la zeci de kilometri de Budapesta

Bilanţul victimelor naufragiului unei nave de croazieră la Budapesta a ajuns la 12

Trupul a fost găsit marţi la 60 km de capitala Ungariei, a anunţat poliţia, subliniind amploarea operaţiunii de salvare.

Nava Mermaid, care transporta 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului fiind maghiari, a s-a scufundat miercurea trecută după ce s-a ciocnit cu un alt vas de croazieră în apropiere de clădirea Parlamentului de la Budapesta

Şapte coreeni au supravieţuit, 12 au fost găsiţi morţi şi alte 16 persoane, inclusiv echipajul, sunt daţi dispăruţi.

"Căutarea continuă pe toată întinderea sudică a Dunării", a transmis poliţia.

Echipajele de salvare şi recuperare formate din specialişti sud-coreeni şi maghiari au creat baze pe malul fluviului şi pe insula Margareta din apropiere.

O echipă comună de scafandri a explorat epavă în condiţii dificile. Dunărea a inundat zona, deşi apele au scăzut săptămâna aceasta, pe măsură ce vremea s-a îmbunătăţit, au precizat oficialii.

Echipajele au adus miercuri o macara uriaşă pe râu pentru a ajuta la recuperarea navei, a anunţat televiziunea de stat.

Coreea de Sud a cerut Ungariei să se asigure că nu va fi eliberat căpitanul navei de croazieră, un ucrainean în vârstă de 64 de ani, care a fost reţinut în urma naufragiului. Avocaţii săi au spus că acesta este devastat de ceea ce s-a întâmplat, dar nu a făcut nimic greşit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici