Tragedia din Ucraina: Rebelii proruşi cer un ARMISTIŢIU în schimbul garantării securităţii la locul prăbuşirii avionului. Insurgenţii susţin că au găsit cutiile negre - FOTO

Liderii separatişti din Doneţk sunt dispuşi să garanteze securitatea experţilor internaţionali la locul prăbuşirii avionului malaysian, în estul Ucrainei, dacă Administraţia de la Kiev va accepta un armistiţiu. Insurgenţii proruşi din regiunea Doneţk au anunţat că au găsit cutiile negre ale avionului.

4071 afișări
Imaginea articolului Tragedia din Ucraina: Rebelii proruşi cer un ARMISTIŢIU în schimbul garantării securităţii la locul prăbuşirii avionului. Insurgenţii susţin că au găsit cutiile negre - FOTO

Tragedia din Ucraina: Rebelii proruşi cer un ARMISTIŢIU în schimbul garantării securităţii la locul prăbuşirii avionului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 15:20 Insurgenţii proruşi susţin că au găsit cutiile negre ale avionului malaysian

Insurgenţii proruşi din regiunea Doneţk au anunţat că au găsit cutiile negre ale avionului de pasageri prăbuşit joi, informează AFP.

"Au fost găsite aparate care ar putea fi cutiile negre", a declarat Aleksandr Borodai, "premierul" autoproclamatei "Republici populare Doneţk".

Liderul separatist a declarat că aparatele vor fi predate experţilor internaţionali. "Noi nu avem specialişti pentru a le analiza şi nu avem încredere în experţii ucraineni", a spus Borodai.

"Noi garantăm securitatea experţilor internaţionali dacă Administraţia de la Kiev acceptă încetarea focului", a declarat Andrei Purghin, "vicepremierul" autoproclamatei "Republici populare Doneţk".

"Invităm Kievul să accepte imediat un astfel de acord, cel puţin pe durata anchetei la locul prăbuşirii avionului", a subliniat liderul separatist.

Statele Unite au exprimat preocupare, sâmbătă, în legătură cu lipsa de securitate la locul prăbuşirii avionului malaysian, în timp ce premierul Olandei, Mark Rutte, i-a cerut preşedintelui rus, Vladimir Putin, să asume "responsabilitatea pentru insurgenţii susţinuţi de Moscova".

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk, într-o zonă în care au loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 298 de persoane. Nu există supravieţuitori.

Echipele de intervenţie au recuperat 196 de cadavre ale persoanelor aflate în avionul malaysian

Echipele de intervenţie ucrainene au găsit 196 de cadavre ale persoanelor aflate la bordul avionului Malaysia Airlines prăbuşit în estul Ucrainei, anunţă Serviciul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă citat de CNN.

"Căutările sunt îngreunate de prezenţa insurgenţilor separatişti", explică instituţia, precizând că 380 de angajaţi participă la eforturile de căutare a celor 298 de pasageri şi membri ai echipajului Cursei MH17. Căutările se desfăşoară pe o arie de 34 de kilometri pătraţi.

Potrivit fotografiilor furnizate de la faţa locului, numeroase cadavre acoperite cu saci negri de plastic stau aşezate pe câmp sau la marginea drumului în zona prăbuşirii avionului.

Situaţia la locul prăbuşirii avionului s-a îmbunătăţit faţă de sâmbătă, a declarat Michael Bociurkiw, un purtător de cuvânt al Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

OSCE: Cel puţin 169 de corpuri ale victimelor avionului, plasate într-un tren frigorific

Cel puţin 169 de cadavre ale victimelor avionului prăbuşit în estul Ucrainei au fost urcate la bordul unor vagoane frigorifice, în aşteptarea experţilor internaţionali, anunţă Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, citată de AFP.

Inspectorii OSCE au fost informaţi că trenul în care sunt cadavrele victimelor este staţionat în gara Torez, în regiunea Doneţk.

Serviciul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă, citat de CNN, anunţase că echipele de intervenţie ucrainene au găsit 196 de cadavre ale persoanelor aflate la bordul avionului Malaysia Airlines prăbuşit în estul Ucrainei.

"Căutările sunt îngreunate de prezenţa insurgenţilor separatişti", explică instituţia, precizând că 380 de angajaţi participă la eforturile de căutare a celor 298 de pasageri şi membri ai echipajului Cursei MH17. Căutările se desfăşoară pe o arie de 34 de kilometri pătraţi.

Mass-media internaţională a denunţat, sâmbătă, haosul de la locul prăbuşirii avionului.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a anunţat că echipele sale au reuşit să ajungă la locul prăbuşirii avionului, dar nu pot securiza perimetrul pentru că sunt oprite de separatişti. Potrivit unor surse, rebelii proruşi fură din bagajele victimelor avionului, iar unii insurgenţi în stare de ebrietate trag focuri de armă în aer cu mitraliere AK47.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici