TRAGEDIA FEROVIARĂ din SPANIA - Corlăţean: Nu sunt victime cetăţeni români

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, joi, că nu s-au înregistrat, până la această oră, victime cetăţeni români în accidentul feroviar produs miercuri seară la Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei.

272 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA FEROVIARĂ din SPANIA - Corlăţean: Nu sunt victime cetăţeni români

TRAGEDIA FEROVIARĂ din SPANIA - Corlăţean: Nu sunt victime cetăţeni români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există niciun fel de date privind cetăţeni români care să fi fost implicaţi în acest dramatic accident, nici persoane decedate, nici persoane rănite", a afirmat Corlăţean joi, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că această informaţie este bazată pe acţiunile de identificare a victimelor întreprinse până joi dimineaţă de autorităţile spaniole.

De asemenea, Corlăţean a menţionat că a transmis o scrisoare de condoleanţe omologului său spaniol, Jose Manuel Garcia Margallo.

Cel puţin 77 de persoane au murit şi alte 143 au fost rănite în accidentul de tren produs miercuri seară în Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei, potrivit unui nou bilanţ provizoriu anunţat joi dimineaţă de tribunalul regional din Galicia, relatează AFP.

Echipele de salvare au recuperat 73 de cadavre de la faţa locului, în timp ce patru persoane au murit la spital, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a tribunalului.

Accidentul, una dintre cele mai grave tragedii feroviare din istoria Spaniei, s-a produs la ora 20.42 (21.42 ora României), pe un tronson de cale ferată de mare viteză, într-un viraj foarte strâns, la aproximativ patru kilometri de gara Santiago de Compostela, oraş de pelerinaj mondial celebru.

Mai multe vagoane au ieşit de pe şine, intrând unele în altele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici