Avion civil cu ajutoare medicale, doborât de armată. Toţi pasagerii au fost declaraţi morţi

  • Un avion încărcat cu ajutoare medicale, cu 6 oameni la bord, a fost doborât deasupra Somaliei
  • Avionul aparţinând African Express Airlines, companie cu sediul la Nairobi, în Kenya, a fost lovit în timpul aterizării
  • Trupe etiopiene ale căror misiune este să protejeze o bază din oraşul Bardale sunt suspectate că au doborât avionul
6283 afișări
Imaginea articolului Avion civil cu ajutoare medicale, doborât de armată. Toţi pasagerii au fost declaraţi morţi

TRAGEDIE: Avion civil cu ajutoare medicale, doborât de armată. Toţi pasagerii au fost declaraţi morţi

Un avion al companiei kenyene African Express Airways, cu 6 oameni la bord, a fost doborât deasupra Somaliei. Acesta era încărcat cu ajutoare medicale, notează Al Jazeera.
 
Potrivit sursei citate, o rachetă ar fi fost lansată asupra avionului de trupele etiopiene aflate în apropierea oraşului Bardale, crezând că pilotul intenţionează să provoace un atentat teriorist. Armata etiopiană a notat că nu a fost informată cu privire la zbor.
 
"Din cauza lipsei comunicării, avionul a fost doborât", a notat armata etiopiană.
 
La bordul avionului se aflau 4 cetăţeni kenyeni şi 2 somalezi.
 
Autorităţile din Kenya au declarat că sunt şocate de acest incident deosebit de grav, marcat de atacarea unui avion aflat într-o misiune umanitară.
 
Soldaţi din Etiopia şi Kenya au fost trimişi în misiuni în Somalia ca parte a unei campanii de menţinere a păcii şi de luptă împotriva organizaţiei teroriste al-Shabab.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici