Tragedie în Bangladesh: O clădire cu opt etaje s-a prăbuşit. Cel puţin 82 de morţi - FOTO

Cel puţin 82 de persoane au murit şi alte 700 au fost rănite, miercuri, în Bangladesh după prăbuşirea unei clădiri cu opt etaje situate la periferia capitalei, Dacca, a anunţat un medic din cadrul serviciilor de urgenţă.

1350 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Bangladesh: O clădire cu opt etaje s-a prăbuşit. Cel puţin 82 de morţi - FOTO

Tragedie în Bangladesh: O clădire cu opt etaje s-a prăbuşit. Cel puţin 82 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bilanţul este acum de 82 de morţi. Cel puţin 700 de persoane primesc îngrijiri în spital", a declarat Hiralal Roy, un medic de la spitalul Enam, situat în apropiere de locul accidentului.

Clădirea Rana Plaza, unde se aflau mai multe ateliere de confecţii, magazine şi o bancă, s-a prăbuşit ca un castel din cărţi de joc la ora 09.00 (06.00 ora României), la Savar, în apropiere de Dacca. Doar parterul a rămas intact, iar imaginile par ca după un cutremur puternic.

"Bilanţul va creşte, unii răniţi sunt în stare critică", a adăugat el, contactat de AFP.

Potrivit ministrului de Interne, Muhiuddin Khan, această clădire a fost construită prin încălcarea legilor în vigoare.

Folosind maşini de tăiat şi macarale, sute de pompieri şi membri ai armatei chemaţi ca întăriri încearcă să găsească supravieţuitori. Răniţii au fost evacuaţi pe tărgi improvizate, confecţionate din haine. 

Unii muncitori care lucrau în atelierele de confecţii şi-au exprimat public îngrijorarea din cauza unor fisuri marţi seara, generând panică în rândul colegilor lor. Zece persoane au fost rănite în busculada care a urmat.

Ei au fost însă nevoiţi să se întoarcă la muncă, la ordinele şefilor lor. 

"Oficialii ne-au forţat să revenim şi, la o oră după ce ne-am întors, clădirea s-a prăbuşit cu un zgomot puternic", a declarat pentru AFP Musumi, o lucrătoare în vârstă de 24 de ani. Ea a apreciat că 5.000 de persoane lucrau în clădire, unde se aflau, de asemenea, apartamente şi magazine. 

"Sunt rănită. Dar nu mi-am găsit soţul care lucra la etajul al patrulea", a adăugat ea.

Unul dintre atelierele situate în clădire era New Wave Style, care afirmă pe site-ul său de Internet că lucrează în principal pentru marca spaniolă Mango şi cea italiană Benetton.

Industria textilă din Bangladesh este a doua cea mai importantă din lume.

Dar acest sector este periodic acuzat că nu respectă normele de securitate. În noiembrie 2012, un incendiu produs într-o fabrică de textile a provocat moartea a 111 persoane la periferia Dacca, cel mai grav astfel de incident din industria textilă a ţării.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici