Tragedie în Kazahstan: cel puţin 52 de persoane au murit după ce un autobuz a luat foc

Cel puţin 52 de cetăţeni uzbeci au murit, joi, după ce un autobuz a luat foc pe un drum naţional din nord-vestul Kazahstanului, a anunţat joi Ministerul kazah de Interne, relatează site-ul BBC News.

803 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Kazahstan: cel puţin 52 de persoane au murit după ce un autobuz a luat foc

Tragedie în Kazahstan: cel puţin 52 de persoane au murit după ce un autobuz a luat foc

UPDATE:

Uzbecii făceau naveta în interes de serviciu între Kazahstan şi Rusia. Autobuzul a plecat din regiunea Aktobe către oraşul rusesc Samara.

Doar trei dintre cei 55 de pasageri şi cei doi şoferi au reuşit să scape, potrivit serviciilor de intervenţie. Cauza izbucnirii incendiului nu a fost deocamdată stabilită.

Ministerul uzbec de Externe a anunţat că a trimis reprezentanţi ai ambasadei în zonă, precum şi avioane dotate cu echipamente medicale.

O fotografie postată online arată că autobuzul a fost complet distrus de flăcări şi a rămas pe mijlocul drumului.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Cel puţin 52 de persoane au murit, joi, după ce un autobuz cu care călătoreau a luat foc în regiunea Aktobe, aflată în partea de nord-vest a Kazahstanului, a anunţat Ministerul de Interne, relatează site-ul agenţiei Reuters şi cel al BBC.

Doar cinci pasageri au reuşit să iasă din vehicul, mai arată comunicatul ministerului, menţionând că încă nu există informaţii dacă pasagerii erau de naţionalitate kazahstană sau proveneau din altă ţară.

Accidentul a avut loc la ora locală 10.30 (ora României, 6.30), în districtul Irgiz.

Media locală a relatat că autobuzul ar fi putut transporta cetăţeni uzbeci în Rusia.

Autobuzul călătorea pe o rută care leagă oraşul industrial Samara, aflat în sudul Rusiei, de Shymket, un oraş din Kazahstan care se află în apropierea frontierei cu Uzbekistan.

Ruta, care măsoare aproximativ 2.200 de km, este frecvent folosită de muncitori care imigrează din Uzbekistan şi încearcă să ajungă în Rusia.

Cauzele pentru care autobuzul a luat foc sunt încă necunoscute.

Serviciile de intervenţie au deschis o linie telefonică pentru rudele victimelor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici