Transcriptul conversaţiilor în cazul George Floyd. „Ai nevoie de al naibii de mult oxigen ca să vorbeşti”

  • Anchetatorii au publicat transcriptul conversaţiilor dintre George Floyd şi poliţiştii care au intervenit
  • Floyd a spus de 20 de ori „Nu pot să respir” înainte să moară
  • Derek Chauvin, poliţistul care a îngenucheat pe gâtul lui, i-a spus „Ai nevoie de al naibii de mult oxigen ca să vorbeşti”
5037 afișări
Imaginea articolului Transcriptul conversaţiilor în cazul George Floyd. „Ai nevoie de al naibii de mult oxigen ca să vorbeşti”
Anchetatorii au publicat transcriptul conversaţiilor dintre George Floyd şi poliţiştii care au intervenit pe 25 mai. Acestea provin de pe camera aflată pe corpul unuia din ofiţeri, transmite The Guardian.
 
George Floyd a spus „Nu pot să respir” de 20 de ori înainte să moară, dar nu a fost luat în serios de poliţişti. Derek Chauvin, cel care a îngenuncheat minute în şir pe gândul acestuia, i-a răspuns lui Floyd: „Ai nevoie de al naibii de mult oxigen ca să vorbeşti”.
 
Înainte să-şi piardă cunoştinţa, George Floyd s-a gândit la mama lui şi la copii: „Mamă, te iubesc! Spune-le copiilor că îi iubesc. Sunt mort”.
 
Publicarea conversaţiilor din acea seară sunt rezultatul eforturilor unuia dintre ofiţeri, Thomas Lane, care vrea să scape de acuzaţiile de omor. Transcriptul arată clar că Floyd a vrut să coopereze cu poliţiştii, spunându-le că nu se simte bine şi că este claustrofob.
 
„Mă doare stomacul, mă doare gâtul, mă doare totul. Am nevoie de nişte apă sau ceva, vă rog”, a spus Floyd.
 
Atunci când George Floyd a leşinat, Thomas Lane a încercat să-i ia pulsul, însă fără succes. Avocatul ofiţerului a încercat să sugereze că acesta este începător şi că avea încredere în Chauvin, un poliţist cu multă experienţă. Atunci când Lane a întrebat de două ori dacă ar trebui să-l întoarcă pe spate pe Floyd, Chauvin a răspuns că nu.
 
Transcriptul conversaţiilor mai arată că lui George Floyd îi era teamă de poliţişti, iar când Lane a scos arma, acesta a spus: „Îmi pare rău, îmi pare rău. Omule, am fost împuşcat. Am fost împuşcat în acelaşi fel, domnule ofiţer. Domnule ofiţer, vă rog să nu mă împuşcaţi”.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici