Transporturile au fost paralizate în ţările din nord-vestul Europei din cauza ninsorii

Ninsorile neobişnuite pentru acest sezon au perturbat puternic transporturile, marţi, în nord-vestul Europei, determinând închiderea aeroportului din Frankfurt şi blocarea a mii de automobile pe drumuri acoperite de gheaţă.

296 afișări
Imaginea articolului Transporturile au fost paralizate în ţările din nord-vestul Europei din cauza ninsorii

Transporturile au fost paralizate în ţările din nord-vestul Europei din cauza ninsorii (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Franţa, Marea Britanie, Belgia, Olanda şi Germania sunt ţările cele mai afectate de aceste intemperii neobişnuite de la începutul primăverii.

În Franţa, cursurile au fost suspendate cel puţin până miercuri în şcolile şi liceele din nordul ţării. Eurostar, care asigură legăturile feroviare pe sub Canalul Mânecii între Londra şi Paris, nu mai circulă până la noi ordine.

În regiunea Parisului, unde aproximativ şapte milioane de persoane utilizează de regulă transporturile în comun, zăpada a provocat perturbări puternice, iar SNCF (căile ferate franceze) i-a sfătuit pe locuitorii de la periferie să renunţe la deplasările către Paris.

Ninsorile continuau marţi în regiunea Parisului, unde stratul de zăpadă ar putea atinge între opt şi 12 centimetri.

În Franţa, traficul aerian se desfăşura conform previziunilor. Pe aeroporturile Orly şi Roissy, zborurile s-au redus de la 20 până la 25 la sută. La Orly, un avion aparţinând companiei Tunisair, care transporta 140 de persoane, a ieşit de pe pista de aterizare din cauza "condiţiilor meteorologice", dar nimeni nu a fost rănit, au anunţat surse concordante.

În schimb, toate zborurile au fost anulate pe aeroporturile din Beauvais, situat la 60 de kilometri de Paris, care găzduieşte companii low-cost, şi din Lille.

Toată partea de nord şi de vest a Franţei a fost afectată de aceste ninsori, "remarcabile, în acest anotimp, atât prin cantităţile (de precipitaţii) aşteptate, cât şi prin durată". Acestea ar trebui să dureze până miercuri dimineaţa, potrivit Météo France.

În vestul ţării, peste 68.000 de locuinţe erau private de electricitate, în timp ce mii de persoane erau blocate, în noaptea de luni spre marţi, în vehicule, în Manche şi Calvados, în timp ce Météo France a îndemnat locuitorii din cele două departamente să rămână în case.

Premierul Jean-Marc Ayrault a activat Celula interministerială de criză (CIC), însărcinată să coordoneze mijloacele de intervenţie ale domeniului public.

În sudul Angliei, legăturile rutiere, feroviare şi aeriene au fost puternic perturbate de întoarcerea bruscă a zăpezii şi gheţii.

Intemperiile au provocat probleme pe autostrada M23, în Sussex, şi pe A23, în Kent, şi i-au obligat pe şoferi să-şi abandoneze vehiculele.

Aeroportul din Jersey a fost închis din cauza ninsorii, care afecta inclusiv drumurile către aeroportul londonez Gatwick.

În Germania, ninsorile au antrenat închiderea aeroportului din Frankfurt, al treilea ca importanţă în Europa.

Şi la Berlin, transporturile publice au fost afectate, mai multe trenuri fiind anulate sau suferind întârzieri. O persoană a murit şi mai multe au fost grav rănite din cauza unor accidente cauzate de polei, a anunţat poliţia germană. Autorităţile germane se aşteaptă la ninsori şi mai puternice.

Acelaşi scenariu s-a întâmplat în Belgia, unde precipitaţiile perturbau puternic, marţi dimineaţa, transporturile şi unde numeroase axe rutiere erau acoperite de polei.

Încetiniri în trafic, pe o porţiune de peste 1.600 de kilometri se constatau în jurul orei locale 8.00 (9.00, ora României), faţă de o medie de aproximativ 200 de kilometri, pe principalele axe rutiere, unde vântul contribuie la formarea nămeţilor.

Circulaţia trenurilor şi autobuzelor era, de asemenea, perturbată. Trenurile Thalys, care asigură legătura între Paris şi Bruxelles, au fost suspendate.

În Olanda, zăpada - un strat de zece centimetri s-a aşezat pe parcursul nopţii - a provocat blocaje importante pe drumurile din sudul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici