Tratament cu ciuperci halucinogene: Ţara în care mai multor pacienţi aflaţi în fază terminală li s-a acordat acest drept

  • Patru pacienţi canadieni, aflaţi în fază terminală, au obţinut dreptul să folosească ciuperci halucinogene pentru a se trata
  • Psilocidina, substanţă extrasă din ciupercile cu efect psihedelic, are rolul de a ameliora anxietatea şi depresia
  • Astfel de substanţe au fost interzise în Canada începând cu 1974.
1194 afișări
Imaginea articolului Tratament cu ciuperci halucinogene: Ţara în care mai multor pacienţi aflaţi în fază terminală li s-a acordat acest drept

Profimedia

Patru bolnavi în fază terminală din Canada au obţinut dreptul să folosească psilocidina, o substanţă extrasă din ciupercile cu efect psihedelic, pentru a trata şi ameliora anxietatea şi depresia, informează Sky News.

Patty Hajdu, ministrul Sănătăţii din Canada a aprobat cererea pacienţilor la mai bine de 100 de zile de la depunere.

Cei patru bolnavi sunt primii canadieni care au primit dreptul legal de a consuma drogul reacreaţional, pentru prima dată din 1974, atunci când a fost interzis.

În luna iunie, Thomas Hartle, unul dintre pacienţi care suferă de cancer de colon în stadiul 4, s-a adresat direct ministrului pentru a primi dreptul de a folosi psilocidina, după ce a declarat că a epuizat toate metodele de a trata anxietatea din ultimele luni de viaţă.

"Acest rezultat pozitiv este posibil atunci când oamenii buni manifestă compasiune autentică. Sunt atât de recunoscător că pot merge mai departe. Sper ca acesta este doar începutul, iar în curând toţi canadienii să poată accesa acest tratament, pentru a putea depăşi durerea", a spus pacientul.

În 2017, un studiu condus de Imperial College din Londra a arătat că folosirea psilocidinei poate ajuta la reducerea stresului, depresiei şi anxietăţii cauzate de eşecul tratamentelor convenţionale pentru pacienţii cu boli incurabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici