Trei diplomaţi turci, ucişi într-un incident armat, în oraşul kurd irakian Erbil/ Turcia ameninţă cu o ripostă dură

Cel puţin trei diplomaţi turci au fost ucişi, miercuri, într-un incident armat produs în oraşul kurd irakian Erbil, afirmă surse citate de agenţia de presă Reuters.

1370 afișări
Imaginea articolului Trei diplomaţi turci, ucişi într-un incident armat, în oraşul kurd irakian Erbil/ Turcia ameninţă cu o ripostă dură

Trei diplomaţi turci, ucişi într-un incident armat, în oraşul kurd irakian Erbil/ Turcia ameninţă cu o ripostă dură

Incidentul armat a avut loc miercuri în centrul oraşului Erbil, capitala provinciei irakiene Kurdistan, au declarat doi oficiali din cadrul serviciilor de securitate locale.

Indivizi înarmaţi au deschis focul spre un restaurant în care se aflau diplomaţi turci.

Cel puţin trei diplomaţi au fost ucişi, au precizat sursele citate.

Ministerul turc de Externe a transmis că un angajat consular turc a fost ucis în incidentul armat din Erbil.

Turcia ameninţă cu o ripostă dură la atacul armat care a vizat diplomaţi turci în Irak

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a avertizat, miercuri, că va riposta militar împotriva autorilor atacului armat care a vizat diplomaţi turci în oraşul kurd irakian Erbil.

"Va fi dată riposta necesară contra celor care au comis acest atac trădător", a afirmat, miercuri după-amiază, Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Turciei.

Acţiunile pentru capturarea autorilor atacului "au început", a precizat oficialul turc, citat de cotidianul Times of Israel.

Ministerul de Externe de la Ankara a confirmat că un diplomat turc "a fost martirizat" în incidentul armat produs în oraşul irakian Erbil.

Incidentul armat a avut loc miercuri în centrul oraşului Erbil, capitala provinciei irakiene Kurdistan, au declarat oficiali din cadrul serviciilor de securitate locale. Indivizi înarmaţi au deschis focul spre un restaurant în care se aflau diplomaţi turci. Conform unor surse citate de agenţia Reuters, trei diplomaţi au fost ucişi în atac.

Taguri:
irak,
turcia,
diplomaţi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici