Trei dispozitive au explodat în faţa unei agenţii fiscale din Italia

Trei dispozitive au explodat luni seara în faţa porţilor unei agenţii regionale a Equitalia, instituţia italiană responsabilă de colectarea şi recuperarea impozitelor şi amenzilor, la Neapole, fără a provoca rănirea vreunei persoane, au anunţat autorităţile locale.

97 afișări

Cele trei explozii au spart geamuri ale clădirii şi au avariat grilaje, potrivit aceloraşi surse.

La 9 decembrie, directorul general al Equitalia a fost rănit la mână şi la ochi în explozia unui colet-capcană revendicat de anarhişti italieni.

În cursul lunii decembrie, trei agenţii locale ale Equitalia au fost ţinta atacurilor cu cocteiluri Molotov, care nu s-au soldat cu victime. Mai mulţi membri ai personalului au primit scrisori care conţineau gloanţe şi scrisori de ameninţare, iar mai multe birouri au fost evacuate după alerte cu bombă.

Responsabilă de colectarea impozitelor, această instituţie publică este impopulară în Italia. Mai mulţi cetăţeni au manifestat în trecut în faţa agenţiilor sale, acuzând că comit erori faţă de contribuabilii care îşi plătesc în mod regulat impozitele, în timp ce evaziunea fiscală este foarte răspândită în ţară. Mişcarea lor, "anti-Equitalia", s-a disociat însă de atentatul contra directorului general.

Serviciile fiscale au fost în centrul atenţiei la sfârşitul lui 2011, cu o operaţiune din 30 decembrie în staţiunea luxoasă de schi Cortina d'Ampezzo. Inspectorii poliţiei financiare au prins zeci de proprietari de maşini de lux care declaraseră la fisc un venit anual de 30.000 de euro brut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici