Trei membri ai cabinetului Trump ar putea fi demişi în curând - surse

Trei membri ai cabinetului Trump, respectiv şeful Statului Major John Kelly, secretarul de securitate internă, Kirstjen Nielsen, şi secretarul de interne Ryan Zinke, ar putea fi demişi în curând, au declarat surse familiarizate cu discuţiile interne din administraţia americană, relatează Reuters.

210 afișări
Imaginea articolului Trei membri ai cabinetului Trump ar putea fi demişi în curând - surse

Trei membri ai cabinetului Trump ar putea fi demişi în curând - surse

Procurorul General Jeff Sessions a fost forţat de Trump să demisioneze săptămâna trecută, la doar câteva ore după rezultatele alegerilor din 6 noiembrie, care au conferit democraţilor controlul majorităţii Camerei Reprezentanţilor.

În primele 22 de luni ale mandatului lui Trump au avut loc şocuri frecvente. Un studiu realizat în acest an de către institutul Brookings, a constatat că Trump a avut cea mai mare fluctuaţie de a personalului dintre ultimii cinci preşedinţi.

Într-o mişcare neobişnuită, au declarat surse, Trump a fost de asemenea gata să o concedieze pe Mira Ricardel, consultant adjunct al securităţii naţionale, la cererea soţiei sale, Melania Trump, după o confruntare între cele două privind recenta călătorie a primei doamne în Africa.

Acum Trump doreşte să o demită şi pe Nielsen, a reclarat o sursă apropiată Casei Albe. Nielsen a preluat funcţia după ce Trump l-a desemnat pe Kelly şeful său de cabinet. Dar acum preşedintele intenţionează să scape de ambii, a afirmat sursa.

Zinke a fost cercetat pentru mai multe controverse legate de etică, inclusiv călătorii şi afaceri, în statul său de origine din Montana, punând la îndoială cât timp va mai rămâne la conducerea agenţiei.

O decizie definitivă asupra viitorului său ar putea fi amânată pentru săptămâna viitoare. El este programat să călătorească în California miercuri şi joi pentru a vizita comunităţile afectate de incendii mortale, a informat marţi Departamentul de Interne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici