Trei noi furtuni tropicale s-au format în aproximativ 6 ore în Oceanul Atlantic

  • În doar 6 ore s-au format trei furtuni tropicale în Oceanul Atlantic
  • Meteorologii au epuizat literele alfabetului şi au trecut la numele greceşti
  • Este prima dată din 2005 când în Atlantic sunt atât de multe uragane
2149 afișări
Imaginea articolului Trei noi furtuni tropicale s-au format în aproximativ 6 ore în Oceanul Atlantic

Trei noi furtuni tropicale s-au format în aproximativ 6 ore în Oceanul Atlantic

Vineri, meteorologii de la Centrului Naţional pentru Uraganelor au trebuit să treacă la alfabetul grecesc pentru a numi furtunile tropicale formate în Oceanul Atlantic.

Acest lucru se întâmplă pentru prima dată din 2005 încoace, iar momentul este produs cu câteva săptămâni mai devreme decât în urmă cu 15 ani, scrie newsy.com.

Numărul record de uragane formate în Atlantic continuă să crească. În cursul zilei de vineri s-au format trei noi furtuni tropicale în decurs de doar şase ore.

Este doar a doua oară când meteorologii Centrului Naţional pentru Uragane au fost nevoiţi să apeleze la alfabetul grecesc pentru nume. Ultima dată s-a întâmplat în 2005.

Furtuna tropicală Wilfred, ultima cu un nume tradiţional, s-a format oficial Oceanul Atlantic vineri dimineaţă.

După mai puţin de o oră, furtuna tropicală Alpha s-a format în estul Oceanului Atlantic de Nord, lângă coasta Portugaliei.

Mai apoi, furtuna tropicală Beta s-a format în partea de vest a Golfului Mexic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici